Tianyi fastener mfg Co.,Ltd

Νέα

Κατανόηση CNC Turned Parts: Precision Engineering for Modern Manufacturing
Χρόνος απελευθέρωσης: 2024-08-29 16:05:39  Hits: 12

CNC-Τα ανταλλακτικά έχουν γίνει ακρογωνιαίος λίθος της σύγχρονης κατασκευής, προσφέροντας ακρίβεια, αποτελεσματικότητα και προσαρμοστικότητα σε διάφορους κλάδους. Η διαδικασία του CNC (Υπολογιστής Αριθμητικός Έλεγχος) Το γύρισμα έχει φέρει επανάσταση στην παραδοσιακή μηχανική κατεργασία με την εισαγωγή του αυτοματοποιημένου ελέγχου, που εξασφαλίζει υψηλή-ποιοτικά, επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα παραγωγής με ελάχιστο ανθρώπινο λάθος. 

Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τι CNC-γυρισμένα ανταλλακτικά είναι και πώς παράγονται, CNC-Τα γυρισμένα εξαρτήματα είναι εξαρτήματα που κατασκευάζονται με χρήση CNC-τεχνολογία στροφής, όπουe το υλικό συχνά μια μεταλλική ή πλαστική ράβδος περιστρέφεται πάνω σε ένα κοπτικό εργαλείο για να το διαμορφώσει στην επιθυμητή γεωμετρία. Αυτά τα μέρη είναι συνήθως κυλινδρικά ή στρογγυλά, αλλά με προηγμένες μηχανές CNC, μπορούν να επιτευχθούν και πιο περίπλοκα σχήματα. Οι τόρνοι CNC, οι οποίοι χρησιμοποιούνται κυρίως για αυτή τη διαδικασία, είναι εξαιρετικά ευέλικτοι και είναι εξοπλισμένοι για να χειρίζονται μια ποικιλία υλικών, όπως ανοξείδωτο χάλυβα, αλουμίνιο, ορείχαλκο, τιτάνιο και διάφορα πλαστικά μηχανικής.


Τι είναι το CNC-Γυρισμένα ανταλλακτικά;


Η ακρίβεια του CNC-Τα γυρισμένα ανταλλακτικά είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά τους, καθιστώντας τα ιδανικά για εφαρμογές όπουe οι αυστηρές ανοχές είναι απαραίτητες. Οι βιομηχανίες που βασίζονται σε υψηλά επίπεδα ακρίβειας, όπως η αεροδιαστημική και ο ιατρικός εξοπλισμός, χρησιμοποιούν συχνά CNC-μετατρεπόμενα εξαρτήματα λόγω των ακριβών προδιαγραφών και της σταθερής ποιότητάς τους.


Η παραγωγή CNC-Τα γυρισμένα εξαρτήματα ξεκινούν με ένα CAD (Ηλεκτρονικός υπολογιστής-Υποβοηθούμενος σχεδιασμός) μοντέλο. Οι μηχανικοί σχεδιάζουν το εξάρτημα χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο λογισμικό, καθορίζοντας όλες τις διαστάσεις και τις ανοχές που απαιτούνται για τη βέλτιστη λειτουργία του εξαρτήματος στην προβλεπόμενη εφαρμογή του. Μόλις ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός, μεταφράζεται σε πρόγραμμα CNC χρησιμοποιώντας CAM (Ηλεκτρονικός υπολογιστής-Υποβοηθούμενη Βιομηχανία) λογισμικό. Αυτό το πρόγραμμα υπαγορεύει τις κινήσεις του κοπτικού εργαλείου και την ταχύτητα με την οποία περιστρέφεται το υλικό στον τόρνο.

 Επιλογή και Προετοιμασία Υλικού: Ανάλογα με τις απαιτήσεις του εξαρτήματος επιλέγεται κατάλληλο υλικό. Τα κοινά υλικά περιλαμβάνουν μέταλλα όπως χάλυβας, ορείχαλκος και αλουμίνιο, τα οποία προσφέρουν υψηλή αντοχή και αντοχή στη φθορά. Για εξειδικευμένες εφαρμογές, ελαφρύ και διαβρωτικό-μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανθεκτικά υλικά όπως το τιτάνιο. Το υλικό παρασκευάζεται με τη μορφή ράβδων ή ράβδων, οι οποίες θα τοποθετηθούν στον τόρνο CNC.

Προγραμματισμός CNC: Μόλις ρυθμιστεί το υλικό, το πρόγραμμα CNC ελέγχει ολόκληρη τη διαδικασία κατεργασίας. Αυτό περιλαμβάνει την ταχύτητα του περιστρεφόμενου υλικού (ταχύτητα ατράκτου), την κίνηση του κοπτικού εργαλείου (τόσο γραμμικό όσο και ακτινικό), και το βάθος της κοπής. Τα προηγμένα μηχανήματα μπορούν να εκτελούν πολλαπλές λειτουργίες σε μία εγκατάσταση, όπως κοπή, διάτρηση, σπείρωμα και τρύπημα, καθιστώντας τα απίστευτα αποτελεσματικά.

Κοπή και διαμόρφωση: Κατά τη διαδικασία κοπής, το περιστρεφόμενο υλικό διαμορφώνεται προοδευτικά από το εργαλείο κοπής ώστε να ταιριάζει με τις προδιαγραφές σχεδιασμού. Οι τόρνοι CNC μπορούν να επιτύχουν εξαιρετική ακρίβεια με ανοχές τόσο χαμηλές όσο ±0,005 mm. Η αυτοματοποιημένη φύση της διαδικασίας διασφαλίζει ότι κάθε παραγόμενο εξάρτημα είναι πανομοιότυπο με το προηγούμενο, ένα κρίσιμο χαρακτηριστικό σε μάζα-βιομηχανίες παραγωγής.

Φινίρισμα και Ποιοτικός Έλεγχος: Μετά την κατεργασία, ενδέχεται να απαιτηθούν πρόσθετες διεργασίες όπως αφαίρεση γρεζιών ή στίλβωση για να διασφαλιστεί ότι το εξάρτημα έχει λεία επιφάνεια και χωρίς τραχιές άκρες. Πραγματοποιούνται έλεγχοι ποιοτικού ελέγχου, συμπεριλαμβανομένων επιθεωρήσεων διαστάσεων και επιφανειακών δοκιμών, για να επιβεβαιωθεί ότι το εξάρτημα πληροί όλες τις καθορισμένες ανοχές και πρότυπα απόδοσης. Με τη βοήθεια προηγμένων μηχανημάτων επιθεώρησης, οι κατασκευαστές μπορούν να εγγυηθούν ότι κάθε ανταλλακτικό που παραδίδεται ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες των πελατών τους.

Προηγούμενος: No

Επόμενο: Τι είναι ο νάιλον ...